Van 21 april t/m 23 juni zijn 15 TU Delft studenten bezig met een bachelor eindopdracht voor Inventum, waarbij er gericht wordt op de gebruiker, zakelijke aspect en techniek. In deze opdracht gaan zij aan de slag met de volgende stap voor Inventum. Circulariteit van onze producten is een groot onderdeel in deze opdracht. In welke context moet een fabrikant als Inventum de circulariteit van haar producten zien? Wat is het effect van een verhoging van de mate van circulariteit in onze producten voor de grote hoeveelheid in de nabije toekomst nieuw te bouwen en te renoveren woningen? Hoe kunnen wij als maakbedrijf slim inspelen op de vraag naar meer circulaire producten? Op welk circulariteitsvlak bedienen we de klant het beste? Valt er met een product uiteindelijk een service te realiseren?
Onderzoeksvraag
De TU Delft studenten vormen een onderzoeksvraag en zetten de stappen van het denkproces uiteen. Na 13 weken fulltime hieraan te hebben gewerkt, presenteren zij hun eindresultaat aan Inventum. Dit kan een product, service of adviesrapport met duidelijk omschreven aanpak zijn, dat wellicht door Inventum gebruikt gaat worden. En de 3 studenten met het beste idee ontvangen een leuke prijs!
Een paar reacties van de studenten:
“Ik wil dat mensen een ventilatiewarmtepomp zien als een fiets: je weet niet precies hoe deze werkt, maar je vertrouwt er wel op. Oftewel, je weet niet precies hoe een ventilatiewarmtepomp werkt, maar je vertrouwt er wel volledig op dat deze zijn werk doet”.
“De samenwerking met Inventum vind ik erg prettig. Jullie luisteren naar onze bevindingen, komen met vragen en aanbevelingen. Bedankt daarvoor!”
“Na elke meeting maak je weer veel sprintjes naar de volgende meeting. Je groeit elke keer weer een beetje; heel leerzaam.”
“Als we iets goeds opleveren dan zien we het ook echt terug in de praktijk. Dat is heel leuk!”