Gastblog Sven Ringelberg: Subsidiekansen op Inventum warmtepompen

Gastblog Sven Ringelberg

Het verduurzamen van die miljoen Nederlandse woningen krijgt volop de aandacht. Een van de eerste stappen om te verduurzamen en energie te besparen is het aardgasverbruik te verlagen. Investeren in de woning brengt wel kosten met zich mee. Om woningeigenaren te stimuleren toch de eerste duurzame stappen te maken heeft de Rijksoverheid de ISDE-subsidie in het leven geroepen. In dit artikel lees je over alle subsidiekansen bij het aanschaffen van Inventum producten.

Wat zijn mijn subsidiekansen?

De warmtepomp is een slimme en zuinige manier om duurzaam te verwarmen. De verwachting is dat de komende jaren de warmtepomp steeds vaker aangeschaft zal worden als aanvulling of vervanger van de traditionele cv-ketel. Inventum biedt de meest kostenefficiënte oplossing per situatie aan, van hybride tot all-electric oplossingen. Vooral in de bestaande woningbouw moeten er de komende jaren nog miljoenen woningen extra geïsoleerd worden en stap voor stap van het aardgas af.

Omdat de aanschaf van een warmtepomp meer kosten met zich meebrengt dan de cv-ketel stimuleert de Rijksoverheid de aanschaf van deze installaties met subsidies. Als huiseigenaar kan je in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie. Met deze subsidie kan je tot 20% voordeel krijgen op de aanschafprijs van je warmtepomp. Zo is de subsidie voor de Inventum Spaarpomp en Modul-AIR €1.500 (in 2021). In 2024 is het subsidiebedrag voor de Spaarpomp en de Modul-AIR gestegen naar € 2.475. Zowel voor de hybride warmtepompen als volledige elektrische systemen is een subsidie beschikbaar. Het subsidiebedrag hangt af van het vermogen van de installaties

Waar moet je op letten bij de subsidieaanvraag?

Voor de ISDE-subsidie komen zowel particulieren, VvE’s, particuliere verhuurders als woningcorporaties in aanmerking. Een hoop partijen kunnen dus profiteren van de subsidie op Inventum producten. Het is wel even goed opletten bij het aanvragen van de subsidie. Als je je eigen woning gaat verduurzamen, dan kan je tot 12 maanden na het plaatsen van de warmtepomp nog de subsidie aanvragen. Als zakelijke klant moet je de subsidie aanvragen voordat de koopovereenkomst is ondertekend, na de installatie van de warmtepompen moet je de subsidie laten vaststellen. Op de website van RVO staat uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

De subsidie voor warmtepompen is alleen aan te vragen voor woningen die een omgevingsvergunning hebben van voor 1 juli 2018. Vanaf die periode is het verplicht geworden om woningen zonder aardgas op te leveren. Helaas is daarmee ook de subsidie komen te vervallen. De verwachting is dat er tot 2025 subsidie beschikbaar blijft voor warmtepompen. Meer lezen? Bekijk dan de website van de overheid voor meer informatie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simpel Subsidie. Simpel Subsidie heeft gratis subsidie checks beschikbaar en ondersteunt particuliere en zakelijke klanten bij hun aanvragen.